Houten speelgoed en educatief speelgoed

Speelgoed heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onder meer door de komst van spelcomputers heeft het woord spelen een heel andere betekenis gekregen. De houten tol en puzzels van vroeger lijken helemaal uit het straatbeeld te zijn verdwenen.
Maar toch is houten speelgoed weer sterk in opmars. Verschillende fabrikanten houden zich bezig met het ontwikkelen van houten speelgoed, zowel voor binnen als voor buiten. Zo zijn er intussen tal van artikelen te verkrijgen, van piratenschepen tot poppenhuizen en van moderne 3d-puzzels tot kinderwagens. Op deze website vind je meer informatie over houten speelgoed, de duurzaamheid ervan en enkele voorbeelden.

Houten speelgoed

Kunststof speelmateriaal heeft onder meer de houten tol, de houten kinderwagen en houten legpuzzels verdrongen op de speelgoedmarkt. Waar speelgoed vroeger van hout werd gemaakt, is het de laatste jaren vooral kunststof. Maar toch is houten speelgoed nog steeds populair. Het is stevig, tegen een stootje bestand en goed te bewerken. Daarnaast biedt spelen met houten speelgoed tal van voordelen.

Educatief speelgoed

Spelen en leren doe je met educatief speelgoed. Zo wordt leren pas echt leuk. Vandaag de dag zijn kinderen vooral in de ban van computerspelletjes, televisie en internet. Het kan dus geen kwaad als zij worden geprikkeld en uitgedaagd. Middels educatief speelgoed zijn leren en spelen heel eenvoudig te combineren. Zo weet je zeker dat je kind iets opsteekt van zijn spel en bereid je hem het beste voor op de schoolperiode.

Duurzaam speelgoed

Hoewel kunststof speelgoed mooi oogt, gaat het sneller kapot. Daar waar hout tegen een stootje bestand is, breekt er nog wel eens wat van kunststof speelmateriaal af. Als ouder wil je dat je kind plezier beleeft aan zijn of haar speelgoed. Een goede reden om op zoek te gaan naar duurzaam speelgoed, ofwel speelgoed dat gegarandeerd langer mee gaat en waar kinderen ook nog plezier van zullen hebben!