Oud speelgoed – Waar speelde jij vroeger mee?

Toen ik op zolder achter het schot aan het opruimen was, kwam ik mijn Baby Born en barbiepoppen tegen. Hé, daar speelde ik vroeger mee! Samen met mijn zus speelde ik vooral met barbie als Rapunzel en prins Ken. Haha, als ik eraan terugdenk: why?! Ik bedacht me opeens dat ik meer speelgoed had die bijna alle twintigers wel herkennen. De speelgoed uit mijn jeugd: van flippos tot microfoons.

Waar kinderen nu met Nitendo DS XL, Wii en iPhones spelen, vermaakten wij twintigers ons met CDs van K3, Pokémonkaarten en Super Soakers. Een telefoon? Nee, wij hadden dummies van onze ouders of kregen een koelkast waar je een hele tas voor nodig had.

My Little Pony

Yes, de gekleurde paardjes met lang haar, inclusief clipjes en kammetjes. En iedere pony heeft haar eigen kleur en naam: Twilight Sparkle, Applejack en Pinkie Pie.

Furby

Dit beestje had constant aandacht nodig en kon niet stoppen met praten. Ik wilde er ook een, omdat mijn vriendinnetje een Furby had. Nee hoor, mijn moeder verafschuwde dat kreng. Het liefst zou ze haar uit het raam gooien.

Tamagotchi

Elk meisje had wel een Tamagotchi aan haar tas hangen. Dit kleine beestje was een huisdier die je meenam naar school. Je moest er goed voor zorgen, want na drie dagen was het dood en kon je weer opnieuw beginnen.

Knikkers

Ik had zakken vol met knikkers! In allerlei verschillende kleurtjes: van goud en glitters tot doorzichtige en glanzende. En als je een aantal had gewonnen was je zo blij!

Scooby Doo

Deze Scooby Doo touwtjes waren hót! Je kon er van alles mee maken: sleutelhangers, dierenfiguurtjes, armbandjes en nog veel meer. Voor vaderdag maakten mijn zus en ik altijd sleutelhangers. Er zat wel één nadeel aan. De geur was zo chemisch als het maar kon. Volgens mij was dat ook niet goed voor het milieu (en voor jezelf).

Pokémon kaarten

Dit is toch wel dé hype van de jaren 90/00: Pokémonkaarten. En het was niet alleen voor de jongens! Je werd als het ware in het hele gevecht opgenomen en deed fanatiek mee. We wilden allemaal de speciale kaarten! En natuurlijk keken we voor de buis naar de avonturen van Ash Ketchum. En Brock die op iedere zuster en politieagent verliefd was

Er was nog veel meer: snelle steps, de Nintendo, Game Boy, Teletubbies, pim pam pet, Troetelbeertjes en Twister. Met veel leuke herinneringen kijk ik terug naar mijn speelgoed uit mijn jeugd!

Waar speelde jij vroeger mee?