Potje Smas Bros op de Switch spelen?

Ben jij ook zo’n fan van game consoles? Misschien vind je het wel fijn om in je vrije tijd een spelletje te spelen op je Nintendo. Games kunnen heel ontspannend en zelfs wat verslavend zijn. Sommige mensen kunnen niet wachten om meteen de nieuwste console en bijbehorende games in huis te hebben. Een tijdje geleden nog is een een nieuwe console uitgebracht, de Nintendo Switch. Maar wat is die Nintendo Switch nou precies? Wat kun je er allemaal mee? Is het nou echt wel zo’n goede aankoop? En zitten er ook nadelen aan? Daar vertellen wij je graag wat meer over. Lees verder om te ontdekken of je Nintendo Switch misschien wel iets voor jou is of dat je deze generatie game console beter over kan slaan.

Spellen Spelen

natuurlijk kun je er games mee spelen. Nintendo brengt al jaren vele games uit in hun eigen welbekende franchises zoals Super Mario, Zelda en Donkey Kong. Iedereen kent de figuurtjes uit deze spellen vast wel. Super Mario Party is bijvoorbeeld een spel waarvan er al vele versies zijn geweest maar nog niet aan populariteit hebben ingeboet. Maar ook Fifa wordt al vele jaren voor Nintendo uitgebracht. Ieder jaar is er weer een nieuwe versie omdat ook in het echt de teams ieder jaar veranderen. Ook op de Nintendo Switch zullen er weer genoeg opvolgende spellen worden uitgebracht in deze populaire reeksen zoals Kingdom Hearts III en Zelda: Breath of the Wild. Dus natuurlijk zullen er ook weer nieuwe, unieke titels volgen. Dus of je nou een leuke nieuwe platform game wilt of je vooral wilt richten op sportgames, dan kan Nintendo je daar vast wel van voorzien. Vergeet ook de nieuwe Abiibo’s niet.

Handheld Gamepad

Een voordeel van de Nintendo Switch is dat je niet per se voor de Tv hoeft te zitten. Je kunt ook gewoon de gamepad pakken en daarop spelen. Je kunt dus gewoon op de bank of op bed zitten en je gamepad in je hand houden. Zo ziet je ook niet met vervelende draden van je controller die alleen maar in de weg  zitten, ook al worden controllers steeds meer draadloos.

Internet

De Nintendo Switch kun je ook aansluiten op het internet. Het werkt samen met je WiFi. Zo die manier kun je met andere spelers vanuit heel de wereld samen spelen. Dit is vooral leuk voor de zogenoemde roleplay games waarin je een poppetje bestuurd en deze rond laat lopen in een virtuele wereld. Je kan dan met anderen samenwerken of elkaar juist tegen gaan werken.

Nadelen Van Nintendo Switch

natuurlijk zijn er ook een paar mindere punten aan de Switch. Zo speelt de console alleen discs af van echte Nintendo Switch spelen. Ze kunnen dus niet, zoals sommige andere consoles wel kunnen, DVD’s afspelen. Ook is de console niet voorzien van Backwards Capability. Dat houdt in dat de Nintendo Switch geen spellen kan afspelen van bijvoorbeeld zijn voorganger, de Wii U. Als je daar dus al spellen voor hebt en hoopte dat de opvolger deze wel aan zal kunnen kom je helaas bedrogen uit.

Denk je dat de Nintendo Switch iets voor jou is? Mocht je hem eens willen proberen, dan kan je hem bestellen bij allerlei soorten elektronicawinkels zoals Coolblue. Maar er zijn ook vele gespecialiseerde gamewinkels die je graag van nieuwe consoleaccessoires of spellen voorzien.

(Foto: Flickr)