Speelgoed wat lang mee kan gaan?

Duurzaam Speelgoed

Waar gespeeld wordt, gaat ook wel eens wat kapot. Met de groei van de speelgoedmarkt op dit moment, wordt er van alles en nog wat bedacht om kinderen te laten spelen. De wereld rondom kinderen groeit enorm. Zo ervaren zij veel via de televisie en het internet en speelgoedfabrikanten spelen daar slim op in. Zij ontwikkelen speelgoed in het verlengde van populaire televisieseries en spelletjes, in de hoop dat kinderen – of hun ouders – het materiaal aanschaffen.
De speelgoedindustrie is natuurlijk commercieel. Hun doel is winst en soms gaat dat ten koste van de kwaliteit. Plastic speelgoed breekt vaak snel af en te kleine onderdelen raken al gauw kwijt.

Duurzaam spelen

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind plezier blijft beleven aan zijn of haar speelgoed. En het liefst koop je niet iedere week iets nieuws, omdat er weer wat kapot of zoek is. Om die reden is het goed om eens te kijken naar duurzaam speelgoed. Speelgoed dat gegarandeerd langer mee gaat en waar kinderen ook lang plezier van blijven hebben.

Houten speelgoed

Een bekende vorm van duurzaam speelgoed is speelgoed dat gemaakt wordt van hout. Omdat hout van zichzelf al een stevige basis biedt, zal het langer duren voor er iets kapot gaat. Ook zijn houten onderdelen vaak niet zo klein als kunststof voorwerpen, waardoor ze minder snel zoekraken – of worden opgezogen door de stofzuiger. Houten speelgoed is er in allerlei vormen en maten. Ook de bekende speelkastelen en poppenhuizen die vaak op televisie voorbij komen zijn er in houtvariant. Vaak betaal je hiervoor wel wat meer, maar de kans dat het langer meegaat – en je kind er dus langer plezier van heeft – is dan ook groter. Uiteraard is duurzaam speelgoed ook bijzonder geschikt voor buiten!

Natuurlijke materialen

Vaak wordt duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk materiaal, waarvan hout natuurlijk een bekend voorbeeld is. Behalve dat het speelgoed langer mee gaat, betekent dat natuurlijk ook dat het milieu bespaard blijft. Fabrieken vervuilen minder bij de verwerking van hout dan bij de verwerking van kunststof en plastic.